Tople napitci dosledno visokog kvaliteta su jedan od najsigurnijih i najprofitabilnijih generatora prihoda kako u tradicionalnom prehrambenom sektoru tako i u lancima restorana. Voda nije samo važna u smislu zaštite od kamenca za napredne tehnologije za kafu, a posebno kada je reč o savremenim i profitabilnim vrstama specijalnih kafa koje su danas od sve većeg značaja za sticanja prihoda. Kako prehrambeni sektor može da postigne savršenstvo vode i najbolji ukus u svakoj šolji? S obzirom da espresso sadrži otprilike 92% vode, a šoljica kafe do 98% i da voda ima tako bitnu ulogu kao sredstvo za ekstraktovanje ukusa, ne čudi da je kvalitet vode izuzetno važan za ukus.
U skladu sa filozofijom "Tehnologija je dobila ukus" BWT konstantno istražuje i razvija sisteme koji pružaju savršenu zaštitu mašina od kamenca u cilju podizanja kvalitet vode u prehrambenom sektoru na najviši mogući nivo. BWT može da ponudi širok spektar proizvoda za filtriranje vode - od najprodavanijih proizvoda, kao što su BWT bestmax ili magnezijumom-obogaćen BWT bestmax PREMIUM i specijalne proizvode kao što su BWT bestprotect ili BWT besttaste. Svaki obavlja vrlo specifične zadatke u procesu optimizacije vode, u zavisnosti od kvaliteta osnovne vode koja se koristi.